jaaroverzicht 2018 :

Ziehier een overzicht van al onze activiteiten in 2018:

1.    Project Wegsignalisatie

De nieuwe signalisatie en totems werden ingehuldigd in september 2018.  Gebaseerd op kleuren en zones moet deze signalisatie zorgen voor een betere mobiliteit, efficientie en natuurlijk veiligheid.  Dit project werd gerealiseerd met de financiele steun van de POM (provincie Oost-vlaanderen) en logistieke steun van Stad Aalst.

2.    Project Veiligheid

In 2018 werd een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om een veiligheidsconsortium te installeren op Aalst Zuid.  De opstart van een zakelijke BIN op Aalst Zuid zal waarschijnlijk in 2019 opgestart worden.  We bekijken ook de mogelijkheid om camerabewaking op Aalst Zuid te verkrijgen met de Stad Aalst.

3.    SBAT verkeerscontrole

In de zomer van 2018 werden er gesprekken opgestart met Sbat, politie, stad Aalst, Traxio en onze bedrijvenvereniging om de verkeersproblematiek rond de autocontrole aan te pakken.  Een aantal initiatieven om verkeersopstoppingen te vermijden werden gerealiseerd.

4.    Netwerking

Onze 2 grote netwerkevents voor alle bedrijven op Aalst Zuid werden ook in 2018 erg gesmaakt door de bedrijfsleiders.  Zo hadden we de nieuwjaarsreceptie in januari en de zomerbbq in september.  Op deze manier kunnen de vele bedrijfsleiders mekaar beter leren kennen en ook het contact met stadsdiensten en overheden verbeteren.

5.    Open bedrijf

We organiseerden samen met LCL databedrijf op ons terrein een rondleiding en toelichting in hun datacenter.

6.    Speeddate

De succesformule van onze business speeddate werd dit jaar toegepast in de Mercedes garage.  De reacties waren erg enthousiast.

7.    Nieuwsbrief

Sedert november 2018 worden alle geinteresseerden en leden van de vzw (bedrijven op Aalst Zuid) periodiek geinformeerd via een nieuwsbrief.  Dit is een aanvulling op alle info die ook via de website www.aalstzuid.be  te bekijken is.

8.    Waarom lid worden?

Voordeel 1 :  één spreekbuis naar partners & overheid

Voordeel 2 :  opwaardering van het hele industrieterrein Aalst Zuid én uw bedrijf

Voordeel 3 :  betere prijzen bij samenaankoop of projectrealisatie

Voordeel 4 :  netwerking

9.    2019 ?

In 2019 werken we verder aan de bestaande projecten en netwerking.  Onze focus zal liggen op de herinrichting van ons industrieterrein Aalst Zuid.  U ontvangt hier meer info over via onze website en/of onze nieuwsbrief.